BARCELONA AJUDARÀ A LES FAMÍLIES MÉS DESAFAVORIDES AMB UNA RENDA MÍNIMA INFANTIL

No hi ha res millor que començar un nou any amb bones notícies. Notícies esperançadores i que obren camins en la lluita contra la pobresa, camins plens de dificultats però que cal superar per ajudar els més desafavorits, i quan aquests són infants, tota col·laboració, tota ajuda, per petita que sigui, és bona.

Per això des d’EQMON, Associació pel quart mon, volem compartir amb tots vosaltres les bones notícies, aquests petits passos que fan que avancem, poc a poc, però ferms, en els nostres objectius.

L’Ajuntament de Barcelona lliurarà aquest 2015 una paga de 100 euros mensuals a les famílies amb infants al seu càrrec però que no tenen recursos. Són famílies que viuen sota el llindar de la pobresa, un fet que ja es prou delicat, però que a més tenen menors a càrrec, i aquí és quan la dificultat, les preocupacions, l’angoixa és multiplica per molt.

Aquesta renda mínima infantil és una mesura pionera a l’Estat i beneficiarà a 7.500 infants dels 42.000 que se sap que viuen actualment en situació de vulnerabilitat a la ciutat de Barcelona. Entre aquests, es considera que hi ha 3.850 infants que viuen actualment en una situació de pobresa extrema. Una xifra massa alta, una xifra que commou al llegir-la, al repetir-la.

Per aquest 2015 l’Ajuntament de Barcelona reservarà un fons de 9,2 milions d’euros que asseguri aquesta renda mínima infantil. Si la previsió supera el pressupost, que esperem que no, es donarà prioritat a aquelles famílies amb rendes més baixes.

Per poder tirar endavant l’ajuda de l’Ajuntament de Barcelona a la renda mínima ha estat necessari un acord entre el partit de govern al consistori, CiU, i el principal partit de l’oposició, el PSC. Un acord que no es limita a l’ajuda a les famílies amb infants al seu càrrec amb rendes mínimes; va acompanyat d’altres mesures per pal·liar les situacions de més vulnerabilitat i és en aquest sentit que es destinaran 8,3 milions d’euros a programes ocupacionals. Una quantitat que es distribuirà entre formació professional i especialitzada per a un total de 2.000 aturats de llarga durada, a beques i, finalment, a bonificacions per les empreses que tinguin contractats alumnes de Formació Professional.

Finalment, també hi ha previst oferir 2,5 milions d’euros que anirà destinada a diferents ajudes: donar cobertura a les 17.000 famílies que viuen en situació de pobresa energètica, una rebaixa del preu de la targeta T10 i una partida que permeti l’obertura de 8 centres d’escola bressol, el que suposarà 600 noves places públiques a la ciutat de Barcelona.

A EQMON ens alegrem començar l’any amb bones notícies que obren un bri d’esperança per aquelles famílies que es troben en situacions complicades. Però cal recordar que tota ajuda és poca i cal seguir caminant, col·laborant, cal seguir fent esforços, per part de tots, per aconseguir que les famílies més desafavorides puguin viure d’una manera més digne.

A EQMON no ens aturarem.

Publicat per EQMON, associació pel Quart Món

"El Quart Món" Estem acostumats a pensar, a creure que la pobresa i la misèria són una cosa exclusiva dels països subdesenvolupats, però només cal sortir de casa per veure que això no és així. Sectors cada vegada més amplis de la població es troben en situació de risc i desigualtat. Per això volem intentar combatre algunes d'aquestes situacions atenent unes famílies que sovint ens semblen invisibles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: