EQMON A LA II AGORA DE LA BARCELONA SOCIAL

EQMON, Associació pel Quart Món, no va faltar a cita de la II Àgora de la Barcelona Social que es va celebrar el passat 27 de novembre a l’Ateneu Barcelonès.

Aquesta és una trobada impulsada per l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva , un espai compartit entre l’Ajuntament de Barcelona i la societat civil que ajuda i lluita per la inclusió social.

La II Àgora de la Barcelona Social va estar adreçada especialment a totes aquelles entitats que formen part de l’Acord Ciutadà i als centenars de persones voluntàries i compromeses socialment amb la ciutat de Barcelona a través d’organitzacions socials. Una dedicació i esforç que es va voler reconèixer públicament.

II Agora 01
Reconeixement a EQMON, Associació pel Quart Món

II Agora 02L’alcalde de Barcelona, el Sr. Xavier Trias, va presidir la II Àgora de la Barcelona Social que va comptar amb la presència de voluntaris de més d’un centenar d’organitzacions socials. Isabel de Vilasante, psicòloga del Taller Psico-educatiu familiar d’EQMON, va ser qui ens va representar i va recollir el diploma en reconeixement de la tasca realitzada com a entitat social.

Què significa aquest espai de trobada?

La II Àgora de la Barcelona Social pretén posar de manifest l’aportació de les persones que conformen la Barcelona social des de diferents àmbits de treball; aportacions i tasques dirigides a aconseguir una major qualitat de vida i cohesió social, un millor benestar emocional o assolir el nivell de qualitat democràtica que tot ciutadà i ciutadana es mereix, entre d’altres drets bàsics.

Així mateix aquesta trobada vol reconèixer la tasca que les entitats socials de l’Acord Ciutadà realitzen diàriament per canalitzar el compromís ciutadà i promoure el voluntariat social; així com la seva contribució per aconseguir una ciutadania més activa, més compromesa, més ben informada, demòcrata, tolerant i solidària.

Però la II Àgora de la Barcelona Social també és un punt de trobada per identificar missatges, idees i propostes per promoure encara més el compromís social de la ciutadania en la inclusió social.

En definitiva, una trobada i un reconeixement a la tasca de la ciutadania que a través de les entitats socials treballa diàriament per reduir la pobresa i millorar la inclusió social a la nostra ciutat, Barcelona.

Què és l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva?

És un espai de participació, de cooperació publico-privada i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que treballen per construir una Barcelona més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes les persones. La finalitat d’aquest Acord Ciutadà és incrementar el capital social de la ciutat, és a dir, la seva capacitat d’organització i actuació conjunta. I ho fa mitjançant la promoció de la cooperació i l’articulació de xarxes d’acció per avançar en la construcció plural i democràtica d’un bé comú primordial: la inclusió social.

Publicat per EQMON, associació pel Quart Món

"El Quart Món" Estem acostumats a pensar, a creure que la pobresa i la misèria són una cosa exclusiva dels països subdesenvolupats, però només cal sortir de casa per veure que això no és així. Sectors cada vegada més amplis de la població es troben en situació de risc i desigualtat. Per això volem intentar combatre algunes d'aquestes situacions atenent unes famílies que sovint ens semblen invisibles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: