25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants

Un dia com avui de fa 25 anys, l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovava la Convenció dels Drets dels Infants. Un tractat internacional, de caràcter vinculant, que reconeix els drets de tots els nens i nenes del món. Cal destacar precisament el seu caràcter vinculant, això vol dir que els països que han signat la Convenció dels Drets dels Infants tenen l’obligació de difondre-la, respectar-la i fer que es compleixi.

Aquell dia, el 20 de novembre de 1989, va suposar la culminació d’un llarg procés que havia començat després de la I Guerra Mundial i va donar fruit a un tractat que té una especial significació per diversos motius. El Tractat dels Drets dels Infants és el més ratificat a tot el món. És el primer instrument internacional de drets humans que combina plenament els principals drets civils, polítics, culturals, econòmics i socials. Cal destacar també que aquest és un tractat recent i progressista en què els drets s’entenen com un tot invisible i la posada en pràctica d’un dret no pot posar en perill el respecte per un altre. Finalment, amb la Convenció dels Drets dels Infants, es reconeixen nous drets que suposen un gran repte; com exemple podem citar l’article número 12, segons el qual, els infants tenen dret a expressar la seva opinió i a que es tingui en compte en tots els assumptes que els afecta.

Drets infants 1

Celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants

Avui, 20 de novembre de 2014 celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants, com ho hem estat fent els últims 25 anys per commemorar una data tan significativa i la Xarxa dels Drets dels Infants, de la qual en forma part EQMON, se suma a aquesta celebració.

El preàmbul va ser la Festa de la Infància que enguany es va celebrar el passat 16 de novembre a l’Estació del Nord de Barcelona. Avui, Dia Universal dels Drets dels Infants, es promou un acte simbòlic a les escoles. Una activitat conjunta en què s’elaborarà “El mosaic dels Drets”, construït per totes els nens i nenes a partir d’un dibuix que defineix cadascun dels drets. Finalment, cada infant aixecarà una mà feta en paper en la qual hauran posat un dels Drets dels Infants, per culminar aquest dia tan important amb les “Mans amunt pels drets”.

EQMON, Associació pel Quart Món, com a membre de la Xarxa dels Drets dels Infants, se suma a aquest dia que commemora una data tan i tan especial, l’aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants ara fa 25 anys… i que en siguin molts més.

Moltes felicitats!!

cabecera-xarxa-drets-infants-nou-logo

Publicat per EQMON, associació pel Quart Món

"El Quart Món" Estem acostumats a pensar, a creure que la pobresa i la misèria són una cosa exclusiva dels països subdesenvolupats, però només cal sortir de casa per veure que això no és així. Sectors cada vegada més amplis de la població es troben en situació de risc i desigualtat. Per això volem intentar combatre algunes d'aquestes situacions atenent unes famílies que sovint ens semblen invisibles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: