L’impacte de la crisi en la infància i les famílies.

Fa uns mesos es presentava un informe de la Universitat Pompeu Fabra i l’Observatori  social d’Espanya[1] que avançava que una de les causes de l’agreujament de la crisi és la disminució de polítiques d’infància i famílies que en no augmentar la seva aposta amb pràctiques sobre el territori ha contribuït a l’increment de la taxa de pobresa infantil situada ara ja en el 23’7% a Catalunya, segons dades de l’últim informe de la FEDAIA[2].

Les llars amb fills han experimentat un empitjorament molt important (26% d’augment de llars socialment excloses) i és en el marc d’aquesta gravíssima situació que des d’EQMON intentem donar suport i afavorir-ne una major estabilitat. La incorporació de les dones al mercat de treball està sent clau per al seu sosteniment, però també la cobertura de les seves necessitats durant els primers mesos de vida dels seus infants, temps quasi irrenunciable, durant el qual no tenen possibilitats de feina.

Junt amb d’altres objectius, no menys importants com el reforç del vincle matern filial o el suport en les funcions parentals, hi ha el de cobrir algunes necessitats bàsiques que donaran estabilitat i seguretat durant uns mesos tant incerts.

A l’Espai Maternoinfantil d’EQMON les dones tenen l’esmorzar assegurat, així com el dinar dels seus infants. També disposen d’un espai ampli de joc i d’un adequat bany per a la higiene dels seus infants.

EQMON, associació pel Quart Món, s’afegeix a la lluita, junt amb moltes altres entitats del tercer sector per al suport de totes les famílies en situació de risc posant l’èmfasi en els col·lectius més vulnerables segons l’esmentat informe: les famílies monoparentals i les d’origen no comunitari i així seguirem treballant amb perseverança i fermesa per a la inclusió social i la millora de les seves condicions de vida.

 


[1] Informe: L’impacte de la crisi en la infància i les famílies. Desenvolupat per la Universitat Pompeu Fabra, el Observatorio Social de España i impulsat per l’Obra Social la Caixa. 2012

[2] Informe: Pobresa infantil a Catalunya. Informe FEDAIA, maig 2012.

Publicat per EQMON, associació pel Quart Món

"El Quart Món" Estem acostumats a pensar, a creure que la pobresa i la misèria són una cosa exclusiva dels països subdesenvolupats, però només cal sortir de casa per veure que això no és així. Sectors cada vegada més amplis de la població es troben en situació de risc i desigualtat. Per això volem intentar combatre algunes d'aquestes situacions atenent unes famílies que sovint ens semblen invisibles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: